Menu

Pravno obvestilo

1. Pravice

Vse pravice do gradiva na spletnih straneh Mangee.si in njenih podstraneh so pridržane. Gradiva, slike, tekste, ipd. se ne sme kopirati, navajati ali drugače uporabljati brez dovoljena Mangee d.o.o.. V primeru, da je dovoljenje pridobljeno pa se smejo vse informacije uporabljati izključno v nekomercialne namene ter pod pogojem, da je jasno naveden tudi vir podatkov z vidno povezavo na spletno stran, le v primeru, da medij to omogoča. (http://www.mangee.si).


2. Varstvo osebnih podatkov

V določenih primerih lahko od uporabnikov spletne strani Mangee.si zahtevamo osebne podatke, ki jih potrebujemo za normalno poslovanje. Primeri, ko potrebujemo osebne podatke, so naročanje artiklov preko internetne naročilnice, sodelovanje v nagradni igri ali z geslom zaščitene podstrani. Vse osebne podatke varujemo v skladu z zakonom, zato jih nikoli ne prodajamo, dajemo v najem, ali jih kakorkoli drugače posredujemo tretji osebi.


3. Omejitev odgovornosti

Vse informacije, ki jih najdete na spletni strani Mangee.si in njenih podstraneh, so informativne narave. S pregledovanjem spletne strani se uporabnik strinja, da bo informacije uporabljal po lastni presoji na lastno odgovornost. Lastniki in avtorji spletne strani ne bodo krivi za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica uporabe te strani.


4. Blagovne znamke

Blagovne znamke DENSO, METAPACE, DATALOGIC, HONEYWELL, EPSON, ZEBRA, MATICA, EVOLIS, GLANCETRON, COLORMETRICS, RATIOTEC, CITIZEN, TSC, EPSON, ELO, IIYAMA so registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov in so na spletnih straneh uporabljene zgolj v informativne namene.

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

1. O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

2. Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

3. Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)


Na spletni strani uporabljamo naslednje piškotke:

Ime piškotka Namen
Življenska doba piškotka Storitev
cookie_agreement Odločitev uporabnika o uporabi piškotkov 1 leto mangee.si
cookie_agreement_ga Odločitev uporabnika o uporabi piškotkov storitve Google Analytics 1 leto mangee.si
PHPSESSID Identifikator uporabnikove seje do zaprtja brskalnika mangee.si
_utma Statistika spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb Statistika spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc Statistika spletne strani do zaprtja brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika spletne strani 6 mesecev Google Analytics
_ga Statistika spletne strani 2 leti Google Analytics

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Naša spletna stran se drži smernic, ki jih je izdal Informacijski Pooblaščenec RS.

V primeru, da ne bi želeli več dovoliti uporabe piškotkov in bi jih želeli izbrisati iz svoje naprave sledite tem navodilom za FirefoxChrome in Internet Explorer

Go to top